Societatea Română Alzheimer a fost fondată şi înregistrată oficial la 27.02.1992 cu numărul 107, Dosar PJ 1992, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti.

Societatea Română Alzheimer este o organizaţie umanitara, non-guvernamentala, non-profit , iniţiata de cadre cu pregătire medicala-medici, asistenţi medicali, studenţi la medicina, psihologie, asistenta sociala, la care treptat au aderat si membrii de familie, precum si alte persoane interesate de problematica vârstnicilor.

În conformitate cu statutul si numele sau, societatea functioneaza in domeniul asistentei comunitare-sociale si medicale- a vârstnicilor si isi propune sa contribuie la asigurarea îngrijirii vârstnicilor cu tulburări psihice, in special de tip deteriorativ, sa ajute familiile acestora si pe toţi cei angrenaţi in activitati de îngrijire, sa creeze sisteme moderne de îngrijire si asistenta.

Pornind de la aceste scopuri, au fost iniţiate programe de evaluare si ajutorare pentru vârstnici. Ierarhizând prioritatile, primele proiecte au avut un caracter predominant social. Ulterior, selectând persoanele înscrise in proiecte si printr-un contact îndelungat cu clinicile de psihiatrie, au apărut programe si activitati specifice adresate pacienţilor cu afecţiuni de tip Alzheimer si familiilor acestora.

Societatea intervine direct la nivel comunitar, mediind relaţia pacient-familie-societate/ comunitate.

SRA pe Facebook